joi, 25 februarie 2021

Ce spun profeţiile Bibliei despre funcţia Miresei lui Christos şi despre locul funcţiei şi timpul exercitării acestei funcţii?

 

Capitolul 6

Ce spun profeţiile Bibliei despre funcţia Miresei lui Christos şi despre locul funcţiei şi timpul exercitării acestei funcţii?

 

“Mireasa” este un simbol pentru a descrie pe cei aleşi pentru a fi companionii Domnului Isus Christos în împărăţia ş slava sa, el fiind în chip simbolic “Mirele” lor.

 

 Există o părere că în timpul mileniului - cei o mie de ani din cartea Apocalipsa - pământul va fi nelocuit de oameni, că nu va fi nici un om pe pământ, doar Satan şi demonii, pământul servind ca o temniţă pentru aceştia.
   Într-adevăr, Satan va fi legat şi aruncat în Adânc (abysson):

 Apocalipsa lui Ioan 20


1. Apoi am văzut coborându-se din cer un înger care ţinea în mână cheia Adâncului şi un lanţ mare.


2. El a pus mâna pe balaur, pe şarpele cel vechi, care este diavolul şi Satana, şi l-a legat pentru o mie de ani.


3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo şi a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înşele neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme.

 

Acum, problema care se pune este, dacă tot pâmântul este o temniţă a lui Satan, sau numai un loc anume de pe el? Să urmărim câteva texte:

 

Apocalipsa 9:1 N-GFS

GRK: φρέατος τῆς ἀβύσσου
NAS: and the key of the bottomless pit
KJV: the key of the bottomless pit.
INT: pit of the abyss

 1. Îngerul al cincilea a sunat din trâmbiţă. Şi am văzut o stea care căzuse din cer pe pământ. I s-a dat cheia fântânii Adâncului

Apocalipsa 9:2 N-GFS

GRK: φρέαρ τῆς ἀβύσσου καὶ ἀνέβη
NAS: He opened the bottomless pit,
KJV: And he opened the bottomless pit; and
INT: pit of the abyss and there went up


 2. şi a deschis fântâna Adâncului. Din fântână s-a ridicat un fum, ca fumul unui cuptor mare. Şi soarele şi văzduhul s-au întunecat de fumul fântânii. 

 

Apocalipsa 9:11 N-GFS

GRK: ἄγγελον τῆς ἀβύσσου ὄνομα αὐτῷ
NAS: them, the angel of the abyss; his name
KJV: [which is] the angel of the bottomless pit, whose
INT: angel of the abyss name for him


11. Peste ele aveau ca împărat pe îngerul Adâncului, care pe evreieşte se cheamă Abadon, iar pe greceşte, Apolion.

  

Apocalipsa 11:7 N-GFS
GRK: ἐκ τῆς ἀβύσσου ποιήσει μετ'
NAS: that comes up out of the abyss will make
KJV: out of the bottomless pit shall make
INT: out of the abyss will make with


7. Când îşi vor isprăvi mărturisirea lor, fiara, care se ridică din Adânc, va face război cu ei, îi va birui şi-i va omorî.  

 

Apocalipsa 17:8 N-GFS
GRK: ἐκ τῆς ἀβύσσου καὶ εἰς
NAS: to come up out of the abyss and go
KJV: out of the bottomless pit, and
INT: out of the abyss and into

 

8. Fiara pe care ai văzut-o era, şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în Cartea Vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este, şi va veni. - 


Apocalipsa 20:1 N-GFS
GRK: κλεῖν τῆς ἀβύσσου καὶ ἅλυσιν
NAS: the key of the abyss and a great
KJV: the key of the bottomless pit and
INT: key of the abyss and a chain


1. Apoi am văzut coborându-se din cer un înger care ţinea în mână cheia Adâncului şi un lanţ mare.

2. El a pus mâna pe balaur, pe şarpele cel vechi, care este diavolul şi Satana, şi l-a legat pentru o mie de ani.

3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo şi a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înşele neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme. 

 

Din textele acestea nu putem face o doctrină că acest loc, numit Adânc, ar fi ceva care ar cuprinde toată suprafaţa pământului şi nu un loc anume de pe el.

 

O altă problemă ar fi, de ce mai trebuie legat Satan, înainte de mileniu, dacă nu are pe cine însela pe pământ timp de o mie de ani? Textul tocmai asta ne spune, că el este legat, pentru ca să nu mai poată avea posibilitatea de a înşela pe o perioadă de o mie de ani. Aceştia ar fi oamenii credincioşi care s-au pocăit după răpirea bisericii adevăraţilor creştini la cer. Ei au rămas pe pământ după judecata lui Dumnezeu, făcută în timplul marilor urgii apocalipstice.  

 

După ce adunarea creştină este rapită în cer, ei sunt transformaţi într-o clipă în fiinţe spirituale, cereşti, şi sunt preoţi şi regi acolo, alături de Fiul lui Dumnezeu şi veghează la trebuinţele de pe pământ ale oamenilor. Deci biserica, adunarea creştină nu poate să fie fără activitate în timpul miei de ani, tocmai de aceea sunt destinaţi a fi preoţi şi regi peste pământ. 

Textul Bibliei spune clar asta, arătând funţia de preoţi şi regi ai creştinilor, arată timpul exercitării acestor funcţii şi anume un timp de o mie de ani şi deasemenea specifică foarte clar locul unde îşi vor exercita aceste funcţii în acest timp bine delimitat:

- şi a făcut din noi o împărăţie şi preoţi (funcţia) pentru Dumnezeu, Tatăl Său: a Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin. (Apoc.1:6)

- Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi (funcţia) pentru Dumnezeul nostru, şi ei vor împărăţi pe pământ (locul exercitării funcţiei)!" (Apoc.5:10)

- Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi (funcţia) ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi (funcţia) cu El o mie de ani (timpul exercitării funcţiilor). (Apoc.20:6)


 După ce toata lumea o să audă Evanghelia, spre mărturie, va veni sfârşitul acestei lumi rele - Matei 24:14. Aceasta se va face la revenirea Fiului lui Dumnezeu, Domnul şi Mântuitorul nostru, care prin puterea sa va împărăţi lumea care va veni, alături de sfinţii săi fraţi creştini. Ce se va produce la acest sfârşit? Ce se va sfârşi? Cum se va lua în stâpânire lumea veacului care va veni? Prin judecata şi supunerea tuturor naţiunilor. Acest lucru nu se va face fără opoziţie, regii adică conducătorii pământului nu îşi vor ceda locul de bunăvoie şi vor întărâta multă lume să li se alăture. Cine nu se va supune de buna voie, fie evreu, fie de alt neam, fie ateu, agnostic sau păgân, va fi distrus. Nici un nesupus nu va intra în regatul de o mie de ani - a se vedea scena din Apocalipsa cap 19.

 
"Cornul" în viziunea biblică înseamnă rege, conducător - Apocalipsa 17:12.  Cartea Apocalipsa şi cartea lui Daniel vorbesc de "coarne". Ultimul "corn", arătat în cartea lui Daniel, va fi Antichristul, ultimul dictator al lumii, care va uni toate ţările împotriva lui Dumnezeu. Cine i se va alătura, va avea aceeaşi soartă ca şi el.

 

Cum va fi regatul de o mie de ani pe pământ?

 

Mileniul descris în cartea Apocalipsa, este un timp în care Arhitectul şi Stăpânul Universului, Dumnezeul Atotputernic - Dumnezeul Bibliei, prin Regele său desemnat - Domnul Isus Christos (Mesia în ebraică şi Christos în greacă înseamnă acelaşi lucru "Unsul"), va demonstra că într-o mie de ani, va eclipsa toate realizările "împărăţiei lumii" (Apocalipsa 11:15), şi va instaura o lume armonioasă, în care va locui dreptatea, pacea şi fericirea.

În opoziţie cu credinţele religiilor păgâne, Biblia declară că morţii aşteaptă judecata, însă ei nu vor fi judecaţi deodată. Biblia descrie trei tipuri de judecăţi, în afară de judecata care începe de la casa lui Dumnezeu - 1Petru 4:17:

"Căci suntem în timpul când judecata începe de la casa lui Dumnezeu. Şi dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor care nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu?"

Evreii “mozaici” (care ţin legea lui Moise) nu se mai pun aici, căci ei nu mai sunt casa lui Dumnezeu, ci creştinii sunt acea casă acum, aşadar evreii mozaici au fost judecaţi şi pedepsiţi, iar casa lor a rămas pustie - Matei 23:38: "Iată, vi se lasă casa pustie". Lor li s-a luat statutul de evreu spiritual: "Ştiu necazul tău şi sărăcia ta (dar eşti bogat) şi batjocurile celor care zic că ei sunt iudei şi nu sunt, ci sunt o sinagogă a Satanei" Apocalipsa 2:9.

 

Să cercetăm ce declară Biblia despre cele trei judecăţi viitoare:

1.Despre judecata celor vii, a tuturor neamurilor (inclusiv a celor din statul Israel) la sfârşitul acestei lumi: Matei 24:14, Matei 25, Apocalipsa 19:1-21

2.Judecata finală de la începutul mileniului, de la tronul alb: Apocalipsa 20:11-15. Aceasta este judecarea tuturor morţilor, care nu fac parte din adunarea creştină credincioasă, care a fost răpita la cer înainte de începerea miei de ani.

 

3.Despre judecata acelor indivizi ce au rămas în viaţă şi a urmaşilor acestora care se vor naşte în regatul de o mie de ani: Isaia 65:17-25, Mica 4:14, Matei 19:27-29, Luca 19:11-27

 

Membrii care fac parte din “Mireasa” - Adunarea (Biserica) creştină vor învia în perioada numită "ziua Domnului" - Apocalipsa 1:10, ca să asiste şi ei la judecată - Apocalipsa 2:26,27: "Celui ce va birui şi celui ce va păzi până la sfârşit lucrările mele, îi voi da stăpânire peste neamuri. Le va păstori cu un toiag de fier şi le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit şi eu de la Tatăl meu."

Dupa înviere, membrii "Adunării Creştine" nu mai au dreptul la căsătorie - Matei 22:30, căci după învierea lor ei sunt făpturi noi, fiind răpiţi în cer şi transformaţi ca să fie ca Isus Christos, Domnul lor, de natură cerească, dumnezeiască - 2Petru 1:4. Acolo ei sunt puri şi neutrii din punct de vedere sexual, ca îngerii, şi pentru totdeauna ei aşa rămân. Ei vor asista în calitate de judecători la toate aceste trei tipuri de judecăţi - 1Corinteni 6:1-3, judecând chiar şi pe îngerii căzuţi.

Biblia scrie clar că ceilalţi morţi, care nu fac parte din Adunarea creştină, învie numai la judecata de la tronul alb, la începutul mileniului - Apocalipsa 20:11-15. Propoziţia "Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani" din Apocalipsa 20:5 nu apare în toate manuscrisele, iar contextul din Apocalipsa 20:11-15 nu arată aşa ceva.

Aceia care rămân pe pământ după răpire şi intră în regatul de o mie de ani de pe pământ, sunt numai oameni vii, care s-au pocăit în timpul judecăţii apocaliptice. 

În mia de ani, nucleul societăţii terestre va fi familia, naşterile vor continua, vor fi mulţi copii şi oamenii vor popula din nou Pământul. Moartea încă va mai exista, dar va lovi numai pe păcătoşii care vor comite păcate grave, capitale, deci vor fi şi păcatosi, care vor muri, care se vor răzvrăti, chiar şi în mileniu:

"Nu vor mai fi în el copii care trăiesc puţine zile, nici bătrâni care să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani, va fi încă tânăr şi cel care va muri la vârsta de o sută de ani, va fi blestemat ca păcătos." Isaia 65:20

 

După judecata descrisă la Apocalipsa 19, hoiturile vor fi devorate de animale - Apocalipsa 19:17,18, dar în scurt timp condiţiile atmosferice din mileniu se vor schimba, va fi o clima excelentă peste tot şi chiar şi pe vârful munţilor vor fi bogate terenuri agricole, păduri, livezi şi păşuni, iar animalele vor trece toate la vegetarianism. Soarele nu va mai dogorî, fermentaţia şi putrefacţia va fi minoră, animalele vor avea hrana diversificată şi bogată, vor fi toate vegetariene ca şi oamenii. De aceea morţii, care mai rămân după "ospăţul" animalelor, vor trebui strânşi şi îngropaţi - Ezechiel 39:12-16 - Isaia 66:22-24. Profeţia din Isaia nu arată că aceşti morţi ar fi vii şi s-ar chinui în foc, ci mai degrabă că trupurile lor sunt lăsate aşa până vor putea fi strânse, ele fiind "un dezgust", o avertizare pentru toţi.

 

După mia de ani, când Satan va fi dezlegat, el va ieşi să înşele neamurile şi va înşela pe mulţi, dar nu pe toţi. După pedepsirea lor, fiind arşi de un foc ceresc, căzut pe ei din ceruri, nu va mai exista nici o altă controversă sau revoltă. Atunci, păcatul şi moartea va înceta definitiv. Toate creaturile, fie din cer, fie de pe pământ, vor fi învăţat o lecţie de neuitat: Dumnezeu nu tolerează păcatul la nesfârşit şi nu iartă pe cel care nu se supune lui.

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu