marți, 13 aprilie 2021

O avertizare serioasă cu privire la timpul în care trăim

 Capitolul 9

O avertizare serioasă cu privire la timpul în care trăim

 

 

Să începem totuşi cu şfârşitul miei de ani. 

 

Apocalipsa 20:9. Şi ei s-au suit pe faţa pământului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea preaiubită. Dar din cer de la Dumnezeu s-a coborât un foc care i-a mistuit.

 

Unele traduceri au această frază „Dar din cer de la Dumnezeu”.

Vedem că cerul este locuit, deoarece cade foc din cer, de la Dumnezeu şi îi mistuie pe cei ce s-au răzvrătit. Nu cred că Dumnezeu este singur în cer, ci este cu cineva: Fiul său, îngerii sfinţi şi “Mireasa” Fiului. Mireasa are locuinţa cu Fiul lui Dumnezeu în "casa Tatălui" care este în "cerurile cerurilor veşnice". “Mireasa” este transformată, şi membrii ei au trupuri cereşti. Biblia numeşte acest fel de trup "trup duhovnicesc".

Traducerile contează mult, pentru că degeaba clădim pe traduceri greşite.

Biblia spune că sunt două feluri de trupuri. Cereşti şi pământeşti. Acestea mai sunt numite şi trup duhovnicesc şi trup sufletesc (1Corinteni 15:44). “Mireasa” va avea trup ceresc. Asta înseamnă că vor fi în cer. Eu mă bazez pe Biblie, pe ce a spus apostolul Pavel "carnea şi sângele NU POT MOŞTENI împărăţia lui Dumnezeu". Dar, privind din prisma versetului de la Apocalipsa 20:3, bineânţeles corelat cu alte versete din Biblie, neamurile care vor rămâne pe pământ, vor avea trupuri pământeşti. La finele miei de ani, când va fi marele test, cei care nu vor trece testul, pentru că se vor răscula, vor fi mistuiţi de focul care va cădea peste cei răzvrătiţi. Dacă nu ar avea trupuri de carne, cum ar fi mistuiţi de foc?

Am văzut nişte prezentări video în care s-a arătat cum a fost lumea înainte de potop. A fost viaţă bogată chiar şi la poluri. Fosilele arată asta. A fost ceva fascinant. De aceea oamenii puteau trai atât. Această lume a pierit şi a venit o altă lume în care speranţa de viaţă nu poate dura mult, dar dacă ne gândim la fenomenele descrise în Apocalipsa, vor fi iarăşi schimbări drastice. Se vor crea alte condiţii, condiţii perfecte şi oamenii ascultători nu vor muri, ci vor rămâne relativ tineri la trup şi înfăţişare şi vor fi perfect sănătoşi, atât cu trupul, cât şi cu mintea. Va fi o climă uniformă peste tot pe glob, fără nici o poluare. Va fi o agricultură pură, biologică. Desigur vor fi şi alte activităţi, dar fără poluarea care să afecteze mediul şi oamenii. Pământul va deveni un paradis. Va avea o capitală universală, frumoasă, la Ierusalim. Va fi o singură credinţă, va fi o singură lege ce va guverna toate popoarele, nu vor fi războaie, nici cataclisme.

Desigur, sunt multe idei despre mileniul mesianic. Am citit o carte scrisă despre acest mileniu, chiar de un Creştin După Evanghelie (Titlu: Împărăţia de o mie de ani de pace). Nu mă pot uni în toate, dar salut ideea că şi autorul vede că sunt oameni în mia de ani pe pământ. Trendul este că tot mai mulţi acceptă această idee şi se manifestă o deschidere spre această interpretare.

Răpirea “Miresei” – şi aici mă refer la ultimii ei membri de pe pământ, va fi vizibilă şi marcată în prealabil de mari evenimente (Luca 21:25-28). Ei vor şti ce să facă în timpul marilor plăgi catastrofale şi aceia care îi vor asculta vor scăpa şi ei. Vor trebui să părăsească toate oceanele şi mările, insulele, litoralele, oraşele şi satele de pe costa mărilor şi oceanelor, care de acum vor fi un pericol din cauza marilor plăgi ce vor veni şi să se stabilească în zone cu o atitudine mai mare.

Într-o publicaţie având numele Ştiinţă Şi Tehnică, autorul unui articol - pe nume Alexandru Mironov - spunea că microcipul este cartea de identitate a viitorului şi că este destinat tuturor oamenilor de pe glob. Există o temere cu privire la substanţa care alimentează microcipul, dacă nu cumva substanţa care alimentează microcipul este la originea unei răni dureroase, pe care o vor avea oamenii care au semnul fiarei (Apocalipsa 16:2). De aceea, cel mai important lucru pentru creştini este ca să se asigure încă de pe acum despre securitatea microcipului şi când va veni acel timp sa nu îl accepte.

De ce numai oamenii care vor avea semnul fiarei, vor avea acea rană rea şi dureroasă?

Este posibil să existe riscul de deteriorare a microcipului şi lichidul sau radiaţia emanată de el să afecteze drastic acea zonă din corp şi astfel să afecteze grav sănătatea celor care l-au luat. În plus, Apocalipsa 16:2 arată că cei ce au subscris la microcip, au subscris şi la noua religie ateistă a Antichristului, şi se închină icoanei fiarei, de aceea vor fi distruşi şi nu vor avea dreptul să intre în mileniul mesianic. Înainte de a muri vor suporta chinuri îngrozitoate, chin ce se va menţine pe zile şi nopţi întregi, fie datorită lichidului toxtic scurs din microcip, fie din cauza radiaţiei emise de acesta, fie din cauza ambelor aspecte. Îşi vor dori moartea şi nu vor putea muri. Din pricina chinurilor îngrozitoare nu vor mai putea persecuta pe cei care nu au luat microcipul, neavând nici o putere din cauza bolii, deci strategia "noului-Haman" (Antichristul), de ai elimina (ucide) pe cei ce nu au luat microcipul, va cădea la pământ.

Dar "rămăşiţa femeii" (Miresei) va suferi şi ea, cum a suferit întotdeauna în istorie. Satan va duce un război crunt împotriva rămăşiţei ei (Apocalipsa 12:17). Apoi rolurile se inversează şi Dumnezeu va zdrobi autoritatea lui Satan sub picioarele Mirelui şi a Miresei sale, legând pe Diavol şi demonii lui într-o temniţă pentru o mie de ani. În acest timp nimeni nu va tulbura liniştea oamenilor de pe Pământ.

 

De ce cred în mia de ani literali în care vor fi oameni pe pământ (chiliasm)?

 

Am multe motive din textele Bibliei, care m-au convins. Cei ce cred sincer se conving. Am avut o discuţie cu cineva care susţinea varianta Pământului pustiit şi fără nici un om timp de o mie de ani, mi-a adus şi nişte articole dintr-o revista, scrise de un lider de seamă al bisericii sale, Florin Lăiu, care sustine varianta conditionată a profeţiilor. 

L-am întrebat: De ce crezi că Satana şi demonii ar trebui închişi pe o mie de ani, dacă oricum pe pământ nu mai exista nici un om de  înşelat? I-am arătat expres "ca să nu mai înşele neamurile" (Apocalipsa 20:3). Oricum Satan şi demonii nu sunt pe suprafaţa pământului, hoinărind de colo colo, cum cred ei, ci în temniţa din Adânc. A stat şi s-a gândit, a încercat să devieze discuţia, cum că cei înşelaţi de Satan vor fi cei înviaţi după mia de ani, dar l-am rugat să rămână strict la verset şi la context. Am zis să citească de mai multe ori versetul, ceea ce a şi facut. În cele din urmă a recunoscut. A fost un mare act de sinceritate. Acest verset este o piatră de hotar al credinţei, peste care nu se poate trece, căci cum îl treci, cum ajungi în hotarul de interpretare a Celui Rău.

Cartea Apocalipsa nu poate fi înţeleasă corect, numai dacă vom merge înapoi la întreaga Biblie. Dacă înţelegem să facem acest lucru, avem deja o cheie importantă ce ne va deschide perspectiva înţelegerii corecte asupra altor texte din Apocalipsa. De exemplu, dacă neamurile de la sfârşitul mileniul mesianic mai pot fi înşelate la dezlegarea lui Satan, înseamnă că ele nu sunt din “Mireasă”. Dar cine sunt? Sunt cei peste care va domni “Mirele şi Mireasa” (Domnul Isus şi cei care i-au fost credincioşi).

Interpretarea războiului din Apocalipsa 13:7

Paralela dintre Zaharia 14:16 şi Apocalipsa 21:24 este clară, redarea dinamică din anumite texte antice ale Apocalipsei "şi neamurile care vor mai rămâne" fiind un ecou ce răzbate din textul profetului Zaharia "toţi cei care vor mai rămâne din toate popoarele venite împotriva Ierusalimului". Oamenii din Ierusalimul din cartea profetului Zaharia sunt identici cu oamenii din Ierusalimul din cartea Apocalipsa 21:9,10. Ei sunt prezentaţi ca o mireasă, dar şi ca o cetate sfântă. Lupta care se duce impotriva oamenilor din Ierusalimul lui Dumnezeu (aici înseamna deja poporul Ierusalimului spiritual, cel al noului-legământ, căci lupta este cu oamenii din cetate) este descrisă fidel atât în cartea lui Zaharia cât şi în cartea lui Ioan, Apocalipsa şi mesajul coincide:

Zaharia 14:2 "Cetatea va fi luată, casele vor fi jefuite şi femeile batjocorite, jumătate din cetate va merge în robie, dar rămăşiţa poporului nu va fi nimicită cu desăvârşire din cetate". Toate aceste atrocităţi s-au întămplat cu creştinii adevăraţi, în cetatea lor spirituală. Robia prezentată în această profeţie poate însemna o robie spirituală, adică pe cei care nu au rezistat şi şi-au pierdut credinţa în timpul încercărilor. În acelaşi timp profeţia arată că cetatea va fi locuită întotdeauna, adică unii vor rezista până la sfârşit în ciuda tuturor dificultăţilor suferite.

Apocalipsa 13:7 "I s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască"

Ambele profeţii profeţesc ACELAŞI MARE EVENIMENT, un război total cu sfinţii, deşi ei nu luptă cu armele firii, ci cu armele spiritului (Efeseni 6:11-17). Finalul este acelaşi atat în cartea lui Zaharia cât şi în Apocalipsa: TOATE POPOARELE SUNT ÎNVINSE, ZDROBITE, IAR RĂMĂŞIŢELE LOR SILITE SĂ SE ÎNCHINE DUMNEZEULUI ADEVĂRAT, YEHOWAH. Amin!

Iată împlinirea unei profeţii misterioase pe care unii nu o înţeleg şi afirmă că nu se va mai împlini, fiind condiţionată.

 

A rezista între ciocan şi nicovală

Am avut un frate de credinţă (ciocan) care mă tot stresa să accept punctul lui de vedere despre răpire. Era un punct de vedere uşuratic, ce privea unilateral anumite versete, pe care apoi se putea declara "Domnul poate veni oricând", chiar în ziua aceasta sau în noaptea aceasta, în ora aceasta, în clipa aceasta. Însă acele versete erau intercalate în pilde, care aveau menirea de a sublinia importanţa vegherii. Scoase din contextul lor de pilde pot duce la interpretări eretice, care lovesc puternic în mesajul Bibliei despre timpurile ce ne aşteaptă. Apostolul Pavel spunea clar că Domnul nu poate veni oricând, ci că mai întâi trebuie să se împlinească anumite profeţii, de exemplu venirea unui lider numit „omul fărădelegii, fiul pierzării” (2Tesaloniceni 2:3). 

Alţii (nicovalele) încearcă să ne convingă, că după răpire, totul este pecetluit şi nimeni nu mai are acces la mântuire. Aceştia văd că pământul va fi distrus, va exploda în bucăţi şi Dumnezeu va crea un alt pământ, pe care apoi va coborâ Domnul Isus şi Mireasa lui. Au şi nişte versete pe care le interpretează anapoda, scoase din context. Totuşi, nu ar fi ciudat să ne rugăm pentru a veni împărăţia lui Dumnezeu pe pământ şi să se facă voia sa pe acest pământ, dacă oricum acest pământ va fi distrus? Nu ar fi ciudat să ne rugăm pentru o împărăţie care ar fi pe un alt pământ (Matei 6:10)?

 

Ultimul război între oameni, Războiul “coarnelor”

Atât cartea lui Daniel capitolul 7 cât şi cartea Apocalipsa capitolul 6 vorbesc de un război final al liderilor mondiali de înaintea sfârşitului

Prima “fiară” (pol politic, uniune politică) este cu şapte capete şi zece coarne, a doua “fiară” este doar cu două coarne (Apocalipsa capitolul 13:1 şi capitolul 13:11). Capetele sunt poluri politico-militare cum ar fi NATO, coarnele sunt regi (în termeni moderni “preşedinţi”).

 

Cele şapte capete ale fiarei dintâi înseamnă şapte poluri politico-militare, adică şapte supraputeri continentale şi una dintre ele este arătată că va avea o rană de moarte, ceea ce înseamnă că în timpul sfârşitului va fi un mare război, al treilea război mondial - după care va veni o ultimă reîmpărţire politico-militară. Apare o fiară cu doar două coarne - asta înseamnă o globalizare finală, ultima de acest gen de pe pământ.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu